Delhpi

Onze werkwijze

Veel geld wordt door bedrijven geïnvesteerd in concepten, trainingen, intervisies, enzovoorts. Vaak wordt er echter geen tijd gevonden voor een effectieve implementatie met een blijvend resultaat. Maak kennis met de diensten die CABP biedt en u bij dit probleem helpt en zorgt dat uw investeringen op dit gebied wel renderen.

Training en ontwikkeling

CAPB help u bij het opzetten van nieuwe salesafdelingen en het implementeren van verkoopmethodieken die aansluiten bij uw organisatie. De verankering van deze verkoopmethodieken zijn van groot belang voor het verhogen van uw rendement. Soms moeten er veranderingen worden aangebracht om een structurele gezonde nieuwe basis te leggen voor een nieuw en passend salesbeleid. CAPB biedt eveneens oplossingen voor andere commerciële vraagstukken.

Werving en selectie

Om het rendement van uw organisatie te verhogen en te continueren zijn goede salesmedewerkers van groot belang. CAPB heeft veel ervaring in het matchen van de juiste kandidaten die aansluiten op uw wensen. Wij gaan voor u op zoek naar de juiste commerciële talenten, de ideale kandidaat met een passend profiel dat past bij uw bedrijfscultuur. Hierbij maken wij zonodig gebruik psychologische testen/assesments, maar ook praktijkcases en rollenspellen. Uiteraard hanteren wij hierbij het "no cure no pay" principe. Afhankelijk van de gemaakte afspraken kan CABP ook zorg dragen voor de eerste begeleiding van uw nieuwe medewerker. Dit gebeurt middels "coaching on the job".

Coaching en begeleiding

Veel bedrijven hebben talenten, nieuwe en ervaren managers in dienst. De tijd van het management wordt meestal opgeslokt door de waan van de dag. Hierdoor is er geen focus op het verder ontwikkelen en aan de slag gaan met mensen. CABP is gespecialiseerd in het coachen en begeleiden en verzorgt hiervoor een op maat gemaakt traject. Een niet geheel onbelangrijk onderdeel van onze werkwijze, want uw (toekomstige) salesmensen zijn het visitekaartje van uw organisatie. Zij zijn de motor van de organisatie. Zij zijn verantwoordelijk voor de keiharde verkoopresultaten, van uw omzet. Juist daarom is het belangrijk dat zij de nodige coaching en begeleiding krijgen om tot verbetering van uw omzetresultaten te komen. Hierbij staat de ontwikkeling van de gecoachte centraal. Door tijdsdruk of andere zaken verslapt vaak het salesmanagement. CAPB biedt handvatten in de vorm van coaching & begeleiding van uw verkooptalenten zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij werken met effectieve salestechnieken en een stukje persoonlijke begeleiding. Uw visitekaartje kan slechts een keer een eerste indruk maken, toch?

Evaluatie/klankbord

Om deze begeleiding van uw salesbeleid en uw salestalenten te ondersteunen, gelooft CAPB in evalueren van het (nieuw) te voeren verkoopbeleid. Door alle drukte en bezigheden van de dag vergeet men nog wel eens te kijken en te evalueren of gestelde doelen ook daadwerkelijk worden behaald. Verkoopmethodieken zijn gebaat bij een verhogend en blijvend resultaat. Daarom biedt CABP de mogelijkheid om op een vastgesteld tijdstip samen positief kritisch te kijken naar de activiteiten. Tijdens dit "net ophalen" kunnen de plannen worden bijgesteld om alsnog slimmer gestelde doelen te behalen. Samen even sparren over commerciële uitdagingen uit de praktijk. Hoe zijn de verkoopmethodieken in de praktijk gebracht, waar heeft men kansen laten liggen? Terugkijken en evalueren. Uw salesmanagement en commerciële talenten zijn het waard.